Accident cu victima la Calimanesti

La data de 12 decembrie, orele 20,00 George A. de 20 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, a condus un autoturism marca Volkswagen, pe DN 7, în localitatea Călimăneşti, din direcţia Călimăneşti – Rm. Vâlcea, iar la km. 190+450, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a carosabilului umed, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul autoturismului şi a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu o autoutilitară marca Mercedes condusă regulamentar de Ionel P., de 44 ani , din Arad.

În urma impactului a rezultat decesul lui George A . Celălalt conducător auto implicat în accident a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi ca atunci când traversează zone unde partea carosabila este acoperită cu polei, gheată, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubica umedă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteza redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta. O alta măsură de siguranţă în trafic este echiparea automobilul cu pneuri corespunzătoare, iar conducătorii auto trebuie să ştie că pe carosabil umed sau îngheţat nu trebuie să bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *