Accidente cu victime in Valcea

La data de 20 decembrie, ora 19:30, George C., de 57 ani, din Rm. Vâlcea, a condus autoturismul proprietate personală, pe DN 7, în localitatea Budeşti, din direcţia Rm. Vâlcea-Piteşti, iar la km 170+50 m a acroşat cu oglinda dreaptă pe numitul Constantin N., de 81 ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton, pe direcţia de mers a autoturismului.

În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietonului, acesta fiind diagnosticat cu politraumatism, traumatism toracic şi traumatism şold dreapta. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultat negativ, iar ambilor bărbaţi li s-au recoltat probă biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, ora 17:05, Aurel G., de 54 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce conducea autoturismul marca Toyota, pe B-dul N. Bălcescu, la intersecţia cu strada Mărăşeşti, nu a acordat prioritate de trecere lui Miron D., de 71 ani, din localitate, angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui Miron D., care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde au fost diagnosticat cu fractură maleolă dreapta, fără deplasare şi contuzie cot drept. Tuturor persoanelor implicate în accident le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere informează participanţii la traficul pietonal cu privire la regulile ce trebuiesc respectate pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere:

•    Circulaţi numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate
•   Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte, accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi.
•    Traversaţi drumul public doar prin locurile permise
•   Evitaţi să circulaţi pe scara mijloacelor de transport în comun: mai bine aşteptaţi un nou mijloc de transport decât să vă expuneţi unor riscuri inutile!
•   Înainte să vă angajaţi în traversare, asiguraţi-vă de mai multe ori
•   Respectaţi regulile de circulaţie rutieră şi adoptaţi un comportament preventiv!

Politia Valcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *