Accidente de circulatie in judetul Buzau in week-end

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DJ 203 K în satul Băjani, comuna Vadu Paşii. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul judeţean, un adolescent în vârstă de 14 ani nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a fost lovit de un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Robeasca. Accidentul s-a soldat cu rănirea adolescentului şi a unui minor în vârstă de 9 ani, care se afla pe cadrul metalic al bicicletei, ambii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Ulterior, cei doi minori au fost transferaţi la un spital din municipiul Bucureşti. În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier.

Sâmbătă, în jurul orei 13.30, pe DJ 203 H, pe raza comunei Topliceni s-a produs un accident de circulaţie. Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea o autoutilitară către Buda, un bărbat de 54 de ani din Rm. Sărat a lovit cu oglinda laterală dreapta un tânăr de 24 de ani, din Topliceni, care mergea pe marginea părţii carosabile. Pietonul a fost transportat la Spitalul Municipal Rm. Sărat, însă leziunile suferite nu au impus internarea.
S-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

Sâmbătă, în jurul orei 14.00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E85, pe raza municipiului Buzău, un vasluian de 33 de ani nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (curbă deosebit de periculoasă spre dreapta şi carosabil umed) şi a pierdut controlul asupra direcţiei, împrejurare în care maşina a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Accidentul s-a soldat cu rănirea unei pasagere în vârstă de 32 de ani din Vaslui, care a rămas internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.00, pe DJ 203K, pe raza comunei Vadu Paşii s-a produs un accident de circulaţie. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că un autoturism ce se deplasa pe drumul judeţean, către Săgeata, a intrat în coliziune cu un atelaj condus de un bărbat de 69 de ani din comuna Vadu Paşii, care a pătruns de pe o stradă laterală. Accidentul s-a soldat cu rănirea căruţaşului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul „Drager”, etilotestul indicând în cazul căruţaşului o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Duminică după-amiază, în jurul orei 16.00, în timp ce se deplasa cu motocicleta pe DJ 100H, în satul Nişcov, pe un sector de drum în curbă, un buzoian de 50 de ani a frânat pentru a evita un câine care a pătruns pe carosabil, împrejurare în care motocicleta a derapat şi s-a lovit de capul unui podeţ, după care a fost proiectată într-un autobuz condus de un buzoian de 33 de ani. În urma evenimentului, motociclistul a suferit leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *