Accidente in judetul Alba – duminica, 18 decembrie

La data de 18.12.2011, ora 01,30, pe strada Zlatnei, din municipiul Alba Iulia, M.M.S., de 37 de ani, din Alba Iulia,  în timp ce conducea un autoturism în directia Şard – Alba Iulia, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul asupra acestuia, a pătrund pe contrasens unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă regulamentar de un tînăr în vârstă de 22 de ani, după care a fost proiectat într-un stâlp de susţinere a reţelei de energie electrică şi în poarta unui imobil.

Din accident nu au rezultat victime omeneşti iar în urma testării conducătorului vinovat de producerea accidentului cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii  gradului de alcoolemie.

Faţă de M.M.S., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.

La data de 18.12.2011, ora 18:03, agenţii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui eveniment rutier produs pe strada  Valea Frumoasei din localitatea Şugag.

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că G.P.I., de 23 de ani, din comuna Şugag, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Sebeş -Şugag, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism ce era parcat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului nu au fost înregistrate victime omeneşti însă, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Sebeş, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii  gradului de alcoolemie.

Faţă de GP.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

In data de 18.12.2011, orele 19,50 poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Albac, au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe D.N. 1R, pe raza  comunei Horea, s-a produs un accident rutier.

Echipajul de poliţie deplasat la locul evenimentului a constatat că M.D. , de 35 de ani, din municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neatenţiei a acroşat un autoturism ce staţiona pe marginea părţii carosabile.

În urma accidentului nu au fost înregistrate victime omeneşti iar cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti pentru soluţionarea accidentului, a rezultat că M.D. nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, autoturismul condus de acesta nu era înmatriculat în circulaţie iar plăcuţele de înmatriculare aplicate pe autoturism sunt false.

Fată de D.M. cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drum public a unui autovehicul  de către o persoană care nu deţine permis de conducere, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *