Actiune a Politiei Rutiere – Alege Viata! Fara alcool la volan!

politist_intersectiePeste 440 de infracţiuni au fost constatate şi aproape 1.000 de contravenţii au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 2 – 8 iunie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Acţiunea s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) şi s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale U.E..

La acţiune au participat, zilnic, în medie, 2.000 de poliţişti de la rutieră.

În urma activităţilor de control, au fost constatate 443 de infracţiuni de conducere a unui autovehicul de către o persoană cu alcoolemie peste limita legală şi au fost întocmite tot atâtea dosare penale.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 996 de contravenţii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, permisele celor depistaţi.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *