Alerte de calatorie in Europa: Drumuri inchise in Ungaria, Germania, Belgia, Franta, Spania, etc.

zapada-autostradaGermania – Căderi de zăpadă care pot îngreuna călătoriile

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Germaniei că în cursul zilei de sâmbată, 27 decembrie 2014, au avut loc puternice căderi de zăpadă pe teritoriul acestui stat, care pot îngreuna călătoriile.

Astfel, în vestul şi sud-vestul Germaniei zăpada a înregistrat până la 40 cm în zona muntoasă Schwarzwald (Pădurea Neagră), în Bergischer Land, 15 cm, în Sauerland,10 cm în zona de câmpie, în landul Rheinland-Pfalz se aşteaptă până la 15 cm, iar în landul Hessen au fost înregistrate, de asemenea, ninsori puternice.

———————–

Belgia – Întreruperea traficului feroviar

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Belgiei că Institutul Regal Meteorologic a lansat un avertisment de cod portocaliu de zăpadă și gheață pe întreg teritoriul, aflat în vigoare până duminică, 28 decembrie 2014, la orele 18:00.

Din cauza condiţiilor meteorologice, care îngreunează circulaţia pe reţeaua feroviară olandeză, traficul feroviar între Belgia și Țările de Jos este întrerupt, fiind înregistrate întârzieri de până la o oră şi jumătate. Trenurile InterCity între Bruxelles-Midi și Amsterdam Central sunt, la rândul lor, direcţionate către Anvers. De asemenea, transportul public poate fi perturbat, fiind posibilă circulaţia dificilă pe linia 166, între stațiile de tren Bertrix și Paliseul din provincia Luxemburg.

———————–

Franţa – Cod portocaliu de ninsoare pentru 19 judeţe din est

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Franţei cu privire la atenţionarea emisă de către autorităţile franceze de cod portocaliu de ninsoare pentru 19 judeţe din estul Franţei (Ain, Aisne, Ardennes, Côte-d’Or, Doubs, Isère, Jura, Haute-Marne, Haute-Saône, Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle, Nord, Bas-Rhin, Savoie, Haute-Savoie, Territoire de Belfort, Vosges).

Astfel, pe numeroase autostrăzi şi drumuri naţionale din acest stat sunt înregistrate blocaje, existând riscul de înzăpezire sau de accidente.

————————

Spania – Cod portocaliu de ninsoare pentru mai multe provincii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Spaniei că Direcţia Generală de Protecţie Civilă şi Urgenţe din cadrul Ministerului de Interne al Spaniei a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare pentru Provincia Lleida, de vânt puternic pentru provinciile Huesca, Lleida, Girona, Tarragona, Castellon şi pentru provinciile din Insulele Baleare, Girona, Asturias, Cantabria, Gipuzkoa şi Bizkaia.

Avertizarea este valabilă pe toată perioada sfârşitului de săptămână.

Vezi AICI toate avertizarile de calatorie emise de MAE pentru Slovenia, Ungaria, Croatia, Serbia, Franta, Spania, Belgia si Germania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *