Atentie pietoni! Recomandari Politia Romana:

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

Atenţie, copii!

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului!

Traversaţi strada numai prin prin locurile marcate (“zebră”) şi semnalizate cu indicatoare ! În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora!

Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !

Eevitaţi să vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.)!

Pentru a preveni implicarea copiilor dumneavosatră în accidente de circulaţie, POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

Să circule numai pe trotuare !

Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !

Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *