Atentionare COD GALBEN in intervalul 22-23 mai 2012

Ţinând cont de emiterea atenţionării cod galben a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (conform căreia, în intervalul 22 mai, ora 15.00 – 23 mai, ora 03.00, în Banat, Oltenia, vestul Munteniei și Carpații Meridionali se vor semnala fenomene precum ploaia torenţială, grindina şi vijelia), Centrul INFOTRAFIC face unele recomandări conducătorilor auto.

În condiţii de vânt puternic, şoferii trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai cu seamă la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele de gabarit mare. De asemenea, trebuie evitată oprirea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Pe vreme ploioasă, viteza mare de deplasare se dovedeşte extrem de periculoasă, de nenumărate ori fiind cauza de producere a unor grave accidente. Din acest motiv, recomandăm ca în asemenea condiţii meteorologice dificile să fie folosite permanent luminile de întâlnire, să se circule cu prudenţă sporită, viteză redusă şi să se mărească distanţa în mers între autovehicule.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *