Campanie a politiei Miercurea Ciuc in perioada 19.12.2011-29.12.2011

În ultima perioadă, pe raza municipiului Miercurea Ciuc, s-a înregistrat o creştere a numărului de accidente rutiere soldate cu victime, datorită neacordării priorităţii de trecere pentru pietonii angajaţi în traversarea drumului public prin locurile amenajate în acest sens, şi traversărilor neregulamentare.

În acest context, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc vor desfăşura pe raza municipiului Miercurea Ciuc , în perioada 19.12. – 29.12.2011, o campanie sistematică cu conţinut preventiv – reactiv, prin care se urmăreşte sensibilizarea participanţilor în trafic la necesitatea respectării prevederilor legale cu privire la acordarea priorităţii de trecere, precum şi a tuturor normelor legale care reglementează regimul circulaţiei rutiere.

În cadrul campaniei, se urmăreşte şi depistarea participanţilor în trafic care încalcă normele de circulaţie rutieră, inclusiv cele referitoare la acordarea priorităţii de trecere, urmând ca în astfel de situaţii să se procedeze la aplicarea sancţiunilor legale, de natură penală şi contravenţională.

Respectarea normelor legale prin care reglementează circulaţia rutieră este cea mai bună cale de prevenire a evenimentelor cu finalitate nedorită, cu consecinţe grave asupra vieţii, sănătăţii şi integrităţii fizice a persoanelor angajate în trafic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *