Cedeaza volanul cand bei!

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române împreună cu Asociaţia “Berarii României” şi Consiliul Naţional al Audiovizualului continuă campania de conştientizare a şoferilor români cu privire la adoptarea unui comportament responsabil la volan, în scopul reducerii accidentelor rutiere care au drept cauză consumul de alcool.

Astfel, conducătorilor auto li se reaminteşte să nu urce la volanul maşinii după ce au consumat băuturi alcoolice, ci să recurgă la orice alt mod pentru a ajunge cu bine acasă: să apeleze la un prieten care nu a băut, să ia un taxi sau să folosească mijloacele de transport în comun.

Aflată la cea de-a patra ediţie, campania a debutat anul acesta la începutul lunii decembrie, urmând să se deruleze până la mijlocul lunii ianuarie 2012, fiind prezentă în atenţia conducătorilor auto pe întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă. Campania se derulează simultan pe mai multe canale media: outdoor, indoor, print, TV şi online.

Dezvoltată sub un concept larg adoptat la nivel european, Designated Driver, campania a beneficiat anul acesta de participarea pro bono a binecunoscutului pilot de raliu, Titi Aur, care a preluat în cadrul vizualului campaniei rolul de şofer desemnat, transmiţând conducătorilor auto români un mesaj de urmat: Cedează volanul când bei!

La nivelul întregii ţări, în primele nouă luni ale anului în curs s-au înregistrat 557 accidente grave de circulaţie având drept cauză incidentă consumul de băuturi alcoolice. Cu o pondere de 8,2% din totalul accidentelor grave de circulaţie produse în perioada amintită, aceste evenimete s-au soldat cu decesul a 72 de persoane şi rănirea gravă a 567. Pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, în primele nouă luni ale anului în curs, au fost aplicate 18.041 sancţiuni contravenţionale, context în care au fost reţinute tot atâtea permise de conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *