Circulatie inchisa pe DN7C Transfagarasan din cauza ninsorii

Update:

Centrul INFOTRAFIC: informează că la această oră(09.30), din cauza zăpezii viscolite, circulația rutieră pe DN7C Transfăgărăşan este oprită,  între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

CNADNR: DN 7C KM 115+0 AMB.Pe sectorul de drum cuprins intre km 115+000 – 116+000, ca urmare a conditiilor de viscol s-a produs o avalansa care a transportat zapada pe suprafata carosabila, formandu-se depuneri de pana la 1 metru inaltime. Circulatia este temporar intrerupta pe ambele sensuri de deplasare. La fata locului se afla lucratori din cadrul SDN Pitesti care actioneaza cu autoutilajele din dotare pentru indepartarea zapezii si reluarea traficului.


INFOTRAFIC

Cele mai importante aspecte semnalate la această oră la Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române sunt următoarele:

În judeţul Teleorman, începând cu ora 06.55, se circulă în condiţii normale pe DN6 Alexandria –Bucureşti. Reaminim că, din cauza accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, circulația s-a desfășurat îngreunat, pe un fir alternativ, pe raza localitaţii Bujoreni

Din cauza apei de pe carosabil, DN25 Galați – Tecuci este închis pe tronsonul kilometric 31+200 – 68+197, între localitățile gălățene Șendreni și Hanu Conachi.

Amintim că,  urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă şi vânt puternic), DN67C-Transalpina a fost închis temporar între Rânca şi Obârșia Lotrului (între kilometrii 34+500 – 59+800.

Pe DN1 Ploiești – Sinaia se montează separatoare de sens (din beton) pe tronsonul kilometric 84+500 – 87, între localitățile prahovene Băicoi și Bănești. Din acest motiv, este afectată banda numărul doi a fiecărui sens de deplasare.

În județul Buzău, din pricina căderilor de stânci de pe versanți pe partea carosabilă, traficul rutier peDN10 Buzău – Brașov se desfășoară pe un fir, alternativ, în zona localității Siriu (la kilometrul 80). Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Având în vedere atenționările meteorologilor, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă, reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *