COD GALBEN de ninsori de vineri pana duminica

zapada-autostrada12Intervalul : 26 decembrie, ora 20 – 27 decembrie, ora 20
Fenomene : ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

În intervalul menţionat, în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei.

Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Intervalul : 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 23
Fenomene : ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Detalii si harta AICI

Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *