COD GALBEN de ploi turentiale, grindina si vant in intervalul 10 – 12 iunie 2013

ht11MESAJ 1 – ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Intervalul : 10 iunie, ora 16 – 11 iunie, ora 09
Fenomene : ploi torenţiale, grindină, intensificări de vânt

Din după-amiaza zilei de luni 10 iunie, până în dimineaţa zilei de marţi 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, nordul Moldovei şi al Munteniei, precum şi în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50 … 60 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi în cursul nopţii şi în sudul şi centrul Munteniei, dar şi al Moldovei, inclusiv în zona Municipiului Bucureşti, însă la cote mai reduse.

ht22MESAJ 2 – ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Intervalul : 11 iunie, ora 09 – 12 iunie, ora 09
Fenomene : ploi torenţiale, grindină, intensificări de vânt

Pe parcursul zilei de marţi 11 iunie, până în dimineaţa zilei de miercuri 12 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureş şi în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei, precum şi în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 60 … 70 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului dar la cote mai reduse.

Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *