COD PORTOCALIU de canicula intre 09 – 10 iulie 2012

Fenomene vizate: val de căldură persistent, disconfort termic accentuat
Intervalul: 9 – – 10 iulie 2012

ATENTIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN

Luni si marti, valul de căldură va persista în regiunile vestice, sudice si estice, unde temperaturile maxime vor atinge frecvent valori de 35….37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăsi pragul critic de 80.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD PORTOCALIU

În zilele de luni si marti, canicula se va intensifica si va persista în cea mai mare parte a Olteniei si local în Muntenia, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37….38 de grade si pe arii restrânse 39 de grade.

Notă: Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, astfel încât îndeosebi în cursul zilei de marti si al noptii de marti spre miercuri, vor fi descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua si aspect de vijelie, averse ce pot depăsi pe arii restrânse 20…25 l/mp si izolat căderi de grindină. Aceste fenomene vor fi mai frecvente in regiunile nordice, estice, sudice, precum si la munte.

În functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administratia Natională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atentionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *