COD PORTOCALIU de ninsoare si viscol duminica si luni

E85 - DEZAPEZIREIn vigoare de duminica 28.12 ora 20 pana luni 29.12 ora 20
Fenomene vizate: ninsori, viscol, precipitaţii mixte, polei

AVERTIZARE METEOROLOGICA COD GALBEN

Începând de duminicã seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţãrii, iar în jumãtatea sudicã a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Olteniei vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zãpadã. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii şi în jumãtatea de sud-est a Munteniei, precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.
În Muntenia, Moldova, Dobrogea şi estul Olteniei, vântul se va intensifica şi va depãşi la rafalã 70 km/h, viscolind şi troienind zãpada.

Notã: În sudul Banatului, în a doua parte a zilei de duminicã, 28 decembrie, vântul va avea intensificãri cu viteze de 60 – 70 km/h, dupã care va slãbi treptat în intensitate.

AVERTIZARE METEOROLOGICA COD PORTOCALIU

În judeţele Buzãu, Vrancea, Brãila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacãu, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, în a doua parte a nopţii de duminicã spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitãţile de precipitaţii vor depãşi izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zãpada, iar vizibilitatea va scãdea sub 50 de metri.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ANM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *