Evaziune fiscala cu anvelope auto

Reprezentantul unei firme din Bihor este suspectat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 2.000.000 lei, prin evaziune fiscală cu anvelope auto.

Luni, 12 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de un bărbat, de 57 de ani, din Ungaria, pentru evaziune fiscală.

Acesta este suspectat că, în perioada 2009 – 2010, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea bihoreană Cefa, a evidenţiat în actele contabile ale societăţii livrări intracomunitare de anvelope auto, în valoare totală de 3.629.894 lei, care atestau, în mod nereal, diverse tranzacţii comerciale cu parteneri din Ungaria şi Slovacia.

Totodată, acesta este acuzat că s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar – fiscale prin declararea inexactă a sediului social al societăţii, la care nu a desfăşurat niciun fel de activităţi comerciale. Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 2.116.591 lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *