InfoPolitia: Actiuni in trafic in judetul Buzau

Poliţiştii cu atribuţii pe line rutieră au desfăşurat ieri acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, fiind avuţi în vedere în mod special şoferii care se urcă la volan după ce consumă băuturi alcoolice. Au fost efectuate 87 de testări cu aparatele „Drager”, etilotestele indicând valori peste zero în 7 situaţii. Poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele a cinci dintre şoferii respectivi, iar împotriva celorlalţi doi au luat măsura sancţionării contravenţionale cu puncte-amendă şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. Printre cei care s-au ales cu dosare penale, se numără un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Glodeau Sărat, care a fost oprit aseară de un echipaj al Secţiei 13 de poliţie rurală Smeeni, în timp ce se îndrepta cu maşina către casă. Conducătorul auto emana halenă alcoolică şi a refuzat să dea date cu privire la identitatea sa, având aceeaşi atitudine şi în momentul în care i s-a solicitat să se supună testării aerului expirat şi recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 22.00, un alt echipaj al Secţiei 13 de poliţie rurală Smeeni a depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Smeeni, care conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, deşi nu posedă permis de conducere. Mai mult decât atât, tânărul consumase băuturi alcoolice, aparatul „Drager” indicând 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră vor continua acţiunile pentru identificarea şi scoaterea şoferilor băuţi din trafic. Totodată, conducătorii auto sunt atenţionaţi asupra pericolului pentru siguranţa participanţilor la trafic, pe care îl implică un asemenea gest inconştient.

Alte nereguli constatate în trafic de poliţiştii rutieri

O patrulă din cadrul Secţiei 1 de poliţie rurală Mărăcineni a întocmit joi un dosar penal pe numele unui buzoian de 30 de ani, pe care l-au depistat conducând un autoturism pe DJ 203K, deşi îi fusese suspendat acest drept. Autovehiculul a fost oprit pentru control în jurul orei 20.30, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că şoferului îi fusese reţinut permisul în vederea suspendării până pe data de 9 aprilie 2012, pentru încălcarea regimului legal de viteză.  În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au mai constatat 243 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au mai reţinut permisele altor cinci şoferi, unul dintre aceştia fiind lăsat fără permis pentru că  şi-a condus maşina cu 160 km/h pe DN2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, iar ceilalţi patru pentru că s-au angajat în depăşiri neregulamentare în localităţi tranzitate de DN 10 şi DN 2B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *