InfoTrafic 1 martie 2012 la ora 09:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (9:00) nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Vântul spulberă zăpada pe DN67C Novaci – Rânca, iar între kilometrii 23 şi 34, cu toate că nu ninge, stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară între unul şi trei centimetri. Se acţionează cu cinci utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Având în vedere că pe porţiunea amintită drumul are declivitate mare, le recomandăm automobiliştilor care se îndreaptă înspre Rânca să monteze pe roţi lanţuri antiderapante.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe alte artere din ţară, însă stratul de zăpadă de pe carosabil este nesemnificativ, fiind în amestec cu material antiderapant. Semnalăm în acest sens: DN10-zona Siriu, DN73-zona Rucăr, DN71-Glod – Sinaia şi DN12C – Lacu Roşu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat că astăzi vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile estice şi la munte, unde izolat vor fi ninsori slabe. Începând din această seară, nebulozitatea se va extinde, cuprinzând majoritatea zonelor. Vor fi precipitaţii locale, în general slabe, sub formă de ploaie în Banat şi Crişana şi mixte în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, în timp ce în zona montană va ninge. Vor fi condiţii de producere a poleiului. Izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar când ceaţa reduce vizibilitatea semnificativ să folosească luminile specifice împreună cu cele de întâlnire.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *