InfoTrafic 9 martie 2012 la ora 09:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (8:45) nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe câteva artere din ţară, însă zăpada există mai mult pe acostamente şi este în amestec cu material antiderapant. Semnalăm în acest sens: DN67C-Rânca, DN2D-Ojdula, DN18-Borşa şi DN12C – Lacu Roşu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă iminentă, valabilă până la ora 9:50, conform căreia în judeţul Ilfov şi în sudul judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, pe arii extinse se va semnala ceaţă care va determina reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi local sub 50 de metri.

Conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie, fenomenul mai este prezent în alte zone:

– pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti – vizibilitate de aproximativ 100 de metri, între kilometrii 11 şi 50;

– în judeţul Giurgiu – vizibilitate sub 100 de metri, pe alocuri sub 50 de metri.

Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar când ceaţa reduce vizibilitatea semnificativ, să folosească luminile specifice împreună cu cele de întâlnire.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *