InfoTrafic Bucuresti: drumuri inchise, drumuri in lucru, accidente rutiere vineri, 14 februarie 2014

polTRAFIC RUTIER ÎNCHIS:

— Drumul Taberei, între str. Valea Argeșului și str. Valea Ialomiței — lucrări metrou;

— Bd. Bucureștii Noi, între str. Mitropolit Varlaam — str. Cricovului și Intrarea Berheci — Pod Străulești (str. Slt. Constantin Godeanu)

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenție și să respecte semnificația indicatoarelor montate temporar în zonele menționate.

LUCRĂRI:

— Calea Văcărești și șos. Mihai Bravu, sensul dinspre Piața Sudului către Calea Vitan — construirea unui pasaj rutier suprateran;

— Drumul Taberei nr. 34 — lucrări metrou;

— bd. Liviu Rebreanu — modernizări cale de rulare a tramvaiului;

— șos. Iancului între șos. Mihai Bravu și str. Lt. Victor Manu, modernizare cale de rulare a tramvaiului;

ACCIDENTE:

În ultimele 24 de ore, în Capitală, s-au produs 8 accidente rutiere, în urma cărora o persoană a fost rănită grav, iar alte 7 rănite ușor.

SEMAFOARE:

Str. Ion Iriceanu — șos. Olteniței;

Calea Crângași — str. Constructorilor.

Cauza evenimentelor rutiere:

traversarea pietonilor prin loc nepermis.

neacordarea priorități între autovehicule.

RECOMANDARI:

Pentru a nu produce blocaje in trafic, recomandam conducătorilor auto:

— să-și asigure o vizibilitate bună în habitaclul mașinii prin curățarea parbrizului, geamurilor laterale și a lunetei, să aibă în perfectă stare funcționare sistemul de climatizare și ștergătoarele de parbriz;

— să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic;

— să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea opri în condiții de siguranță;

— să nu frâneze sau să vireze brusc și să folosească cu precădere frâna de motor;

— să nu conducă dacă sunt obosiți. Oboseala este considerată de către specialiști una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice;

— să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc mașina;

— să nu depășească coloana de autovehicule oprită la semafor și să nu pătrundă în intersecție, dacă, din cauza aglomerației nu o pot traversa.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenție, calm și să dea dovadă de respect în trafic deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Pietonii sunt sfătuiți să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi, iar aceștia au oprit autovehiculele.

Pentru operativitate în rezolvarea problemelor urgente întâlnite în traficul rutier bucureștean (ambuteiaje, semafoare defecte, formare de polei, etc.), cât și pentru sugestii, sesizări, întrebări sau recomandări, ne puteți sesiza permanent telefonic la numărul 021.9544.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *