InfoTrafic Bucuresti: strazi inchise, restrictii rutiere, accidente miercuri, 9 octombrie 2014

polTRAFIC RUTIER DEVIAT:

— Drumul Taberei, între str. Valea Argeșului și str. Valea Ialomiței — lucrări metrou;

— bd. Bucureștii Noi, între str. Mitropolit Varlaam — str. Cricovului și Intrarea Berheci — Pod Străulești (str. Slt. Constantin Godeanu).

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenție și să respecte semnificația indicatoarelor montate temporar în zonele menționate.

LUCRĂRI:

— Șos. Iancului și Șos. Pantelimon;

— Piața Hurmuzachi (Pasajul Muncii);

— Piața Presei Libere (Pasaj)

— Piața Sudului;

— Bd. Liviu Rebreanu;

— Str. Valea Ialomiței;

— Str. Râul Doamnei;

— Șos. Alexandriei.

SEMAFOARE DEFECTE:

— Șos. Iancului — Șos. Pantelimon;

— Bd. Theodor Pallady — str. Nicolae Teclu;

— Str. Obregia — Str. Nițu Vasile;

— Bd. Mărăști — str. Alex Constantinescu;

— Șos Berceni — str. Ion Iriceanu;

— Bd. Barbu Văcărescu — str. Fabrica de glucoză;

ACCIDENTE:

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 7 accidente rutiere, în urma cărora 5 persoane au fost rănite ușor și 3 persoană a fost rănită grav.

RECOMANDĂRI:

În caz de ninsoare abundentă, conducătorii auto au obligația să nu oprească ori să staționeze pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport în comun.

Prin nerespectarea acestei reguli, orice autovehicul oprit în partea carosabilă devine un obstacol care va împiedica intervenția mijloacelor de deszăpezire și desfășurarea traficului în general;

Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și luneta va asigură o vizibilitate perfectă. De asemenea, trebuie să aveți in bună stare de funcționare ștergătoarele și instalația de climatizare și dezaburire;

Prima condiție a deplasării autovehiculului în deplină siguranță, este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeței carosabile, în majoritatea cazurilor, umedă și alunecoasă. Evitați bruscarea comenzilor mașinilor și în special frânările și accelerările.

Folosiți cu predilecție frână de motor care se obține prin introducerea schimbătorului de viteze dintr-o treaptă superioară într-o treaptă inferioară de viteză;

Autovehiculele având masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, să fie echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante montate pe roți, în situația în care se deplasează pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei;

Pietonilor le recomandăm să evite deplasările pe partea carosabilă, în special după lăsarea întunericului, să traverseze numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare și la culoarea verde a semaforului electric.

Brigada Rutiera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *