INFOTRAFIC: Drumuri inchise in 10 decembrie 2012 la ora 14:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (13.30), circulaţia autovehiculelor este în continuare închisă pe autostrada A1 Timişoara – Arad, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.Traficul rutier este deviat pe vechea rută (DN69).

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, pe următoarele artere importante:

– DN59B Cărpiniş – Deta (judeţul Timiş);

– DN67 Baia de Aramă – Băile Herculane (judeţul Mehedinţi);

– DN7A Brezoi – Voineasa (judeţul Vâlcea);

– DN7D Câineni Mici- Poiana (judeţul Vâlcea).

Recomandăm conducătorilor auto ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze cu privire la starea traseului ales şi situaţia meteorologică prognozată, accesând paginile de internet ale Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R. (http://www.politiaromana.ro, secţiunea Infotrafic), Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, (http://www.cnadnr.ro, secţiunea Situaţia drumurilor naţionale), şi Administraţiei Naţionale de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro ).

Informaţii cu privire la starea drumurilor naţionale şi autostrăzilor pot fi obţinute şi telefonic la numerele 021.9360 ori 021.264.33.33, ale C.N.A.D.N.R.

De asemenea, sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *