INFOTRAFIC: Drumuri inchise luni, in 7 ianuarie 2013

zapada-autostradaUPDATE 2!
Bacau:
Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că la această oră (20.40), traficul rutier este blocat, pe DN11 între localităţile Oneşti şi Braşov, din cauza unui autotren care a derapat pe raza localităţii Filipeşti(kilometrul 121).

Botosani:  Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că la această oră traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 3,5 tone, pe toată reţeaua de drumuri naţionale din judeţ, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

————————

UPDATE!!!  Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că la această oră (18.50), traficul rutier se desfăşoară cu dificultate în condiţii de iarnă, pe DN2F, între localităţile Vaslui şi Bacău. Pe porţiunea dintre kilometrii 45 şi 51, viscolul formează suluri de zăpadă care îngreunează considerabil circulaţia autovehiculelor.

———————–

La Centrul Infotrafic al Poliţiei Române nu au fost semnalate până la această oră(17.45) drumuri naţionale blocate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele: Argeș, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Mehedinţi, Vâlcea, Iaşi, Botoşani, Tulcea şi Brăila unde stratul de zăpadă măsoară până la 2-3 cm.

Reamintim că traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN28A între localităţile Târgu Frumos şi Moţca(judeţul Iaşi).

Recomandăm ca în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt urgente şi absolut necesare, să nu se pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, sfătuim conducătorii auto ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), este absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează permanent pe toate arterele rutiere din ţară pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *