InfoTrafic: Drumuri inchise sambata, 1 februarie 2014

zapada-autostradaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la această oră (6:45), din cauza cantităților mari de zăpadă, circulaţia rutieră este închisă temporar pe tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2 (București – Constanța) și pe sectoarele a 11 drumuri naționale, după cum urmează:

DN22 pe tronsoanele Râmnicu Sărat (județul Buzău) – Smârdan (judeţul Tulcea, Garvăn – Tulcea (judeţul Tulcea) şi în zona localității Ovidiu (județul Constanța);

DN22A Cataloi – Hârșova (județul Constanța);

DN22D Măcin – Caugagia (județul Tulcea);

DN22E Garvăn – I.C. Brătianu (județul Tulcea);

DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);

DN24D Vârlezi – Tulucești (județul Galați);

DN3 Călărași – Murfatlar (județul Constanța);

DN39B pe raza localității Olimp (județul Constanța);

DN39C pe raza localității Neptun (județul Constanța);

DN39D pe raza localității Jupiter (județul Constanța);

DN3C Constanţa – Ovidiu.

De asemenea, pe alte șase drumuri naționale sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere:

DN10 Cislău (judeţul Buzău) – Braşov, peste 7,5 tone;

DN23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;

DN24D Bălăbănești – Vârlezi (Galați), peste 3,5 tone;

DN2C Costești – Padina (județul Buzău), peste 3,5 tone;

DN3A Lehliu Gară – Drajna (județul Călărași), peste 7,5 tone;

DN7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanților la trafic faptul că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

În egală măsură, informăm că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, autoritățile din această țară au oprit temporar circulația rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care se îndreaptă înspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localitățile Jimbolia și Stamora Moravița ale județului Timiș și Naidăș din județul Caraș-Severin. În schimb, este permisă circulația acestora prin punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți.

În consecință, nici autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naționale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior menționate.

Reamintim că pe DN 1 Bucureşti – Braşov, conform noilor reglementări, restricţia de circulaţie pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00). Principalele rute ocolitoare pentru această categorie de autovehicule sunt:

• DN 1A Bucureşti – Ploieşti – Braşov;

• autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti și, în continuare, DN 1A Ploieşti – Braşov.

În cele din urmă, precizăm că, în această dimineață, au fost redeschise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – Agigea, Midia şi Mangalia, atât pentru traficul maritim, cât şi pentru cel fluvial.

Politia Romana

One thought on “InfoTrafic: Drumuri inchise sambata, 1 februarie 2014

  • 01/02/2014 at 8:49 am
    Permalink

    NU SE POATE ASA CEVA! AUTOSTRADA A2 NU SUNT IN STARE S-O FACA INTR-O SAPTAMANA! A MAI RAMAS O PORTIUNE DIN EA SI NU SE OCUPA NICI NAIBA. DOAMNE, CE POPOR HANDICAPAT. PENTRU CE MAI PLATIM, FRATILOR, ATATEA TAXE? VENITI CU TRACTORUL SA DESZAPEZITI A2-UL DE SUTE DE MILIOANE DE EURO?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *