InfoTrafic in 1 mai 2012 la ora 9:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (8:00), traficul rutier este scăzut în intensitate pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale.

Le reamintim conducătorilor de autovehicule de transport marfă că astăzi, 1 Mai, se aplică prevederile H.G. nr. 1777/2004, privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală. Astfel, în zilele de sărbatoare legală, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în intervalul orar 6:00-22:00, pe următoarele sectoare de drum: DN2(E85) Săbăoani – Suceava – Siret; DN7(E81) Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39(E87) Agigea – Mangalia; A2(E81) Bucureşti – Cernavodă; DN22C(E81) Cernavodă – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanţa; DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN1(E60) Ploieşti – Braşov, iar pentru DN1(E60) Centura Bucureşti-Otopeni-Ploieşti restricţia se aplică şi pentru autovehiculele cu m.t.m.a. mai mare de 3,5 tone;

Mai multe detalii referitoare la H.G. nr. 1777/2004 pot fi vizualizate pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, link-ul “informatii transporturi rutiere – acte normative” (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=27).

Dispeceratul de monitorizare a traficului rutier de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, următoarele valori de trafic:

• Vineri, 27 aprilie: 25.797 de autovehicule (faţă de 22.105 în ziua de vineri, 20 aprilie);

• Sâmbătă, 28 aprilie: 25.621 de autovehicule (faţă de 18.245 în ziua de sâmbătă, 21 aprilie);

• Duminică, 29 aprilie: 19.898 de autovehicule (faţă de 14.166 în ziua de duminică, 22 aprilie);

• Luni, 30 aprilie: 19.371 de autovehicule (faţă 18.542 în ziua de luni, 23 aprilie)

Totodată, pe sensul de mers Ploiești – București, ieri au fost înregistrate 21.360 de autovehicule, față de 19.539 lunea trecută.

În această minivacanţă, numărul de autovehicule înregistrat de camerele de supraveghere a fost mai mare decât săptămâna trecută pe sensul de mers dinspre București către Ploiești, iar în sens invers mai mic (în total 76.028 de autovehicule față de 78.420, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi luni). Așadar, ne așteptăm ca în a doua parte a zilei de astăzi circulația să se intensifice semnificativ pe DN1. Se vor forma coloane de mașini pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei şi pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, la intrarea pe pasarela de la Brazi, aflată în lucru, pe care se circulă pe câte o bandă în ambele sensuri. Le recomandăm conducătorilor auto care vor încheia coloanele de autovehicule ce se vor forma, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să încetinească din timp.

Pentru a evita aglomeraţia de pe DN1 Braşov – Ploieşti, le recomandăm automobiliştilor să urmeze ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte. Un echipaj al poliţiei rutiere braşovene, care acţionează în zona Dârste, este pregătit să devieze circulaţia pe această rută, la solicitarea poliţiştilor care acţionează pe Valea Prahovei, în cazul în care pe DN1 numărul de autovehicule va creşte semnificativ într-un interval scurt de timp. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla la terminarea zilei hoteliere.

Şi pe drumurile dinspre litoral circulaţia va fi deosebit de intensă, însă autostrada A2 poate prelua în condiţii optime valorile ridicate de trafic. Este posibil, totuşi, să se formeze mici coloane de autovehicule pe DN22C Murfatlar – Cernavodă şi pe DN39, în zona Eforie.Traficul rutier va fi supravegheat şi din elicopter, iar echipajele de poliţie de la sol vor fi îndrumate să acţioneze preponderent în zonele aglomerate.

Şi pe alte drumuri care duc către Bucureşti, cum ar fi autostrada A1, DN6 pe tronsonul Ghimpaţi-Mihaileşti, DN5 Giurgiu-Bucureşti, intensitatea circulaţiei va creşte mai ales la lăsarea serii. Le recomandăm conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule, să respecte regimul legal de viteză şi să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *