INFOTRAFIC in 10 decembrie 2012 la ora 9

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, circulaţia autovehiculelor este închisă pe autostrada Timișoara – Arad, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire. Traficul rutier este deviat pe vechea rută (DN69).

În judeţul Vrancea se circulă îngreunat, din cauza ceţii care reduce vizibilitatea sub 100 de metri, pe DN2, între Buzău şi Focşani.

Reamintim că, din cauza vremii nefavorabile, autorităţile sârbe au restricţionat traficul autovehiculelor grele care intră pe teritoriul Serbiei prin punctele de trecere a frontierei cu România. Până la ridicarea restricţiei, autorităţile române au luat măsura stocării autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7.5 tone, care se îndreaptă înspre teritoriul sârbesc, în parcări din judeţele Mehedinţi şi Timiş.

Sfătuim conducătorii auto ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze cu privire la starea traseului ales, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, la adresa: http://www.cnadnr.ro, secţiunea Situaţia drumurilor naţionale, sau să apeleze numerele de telefon 021.9360 ori 021.264.33.33.

Totodată, pentru evitarea evenimentelor rutiere deosebite, le recomandăm conducătorilor auto următoarele:

-să determine toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centura de siguranţă;

-să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum;

-să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; recomandăm folosirea luminilor de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri;

-să păstraze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul dinainte;

– să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu pneuri de iarnă.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *