InfoTrafic in 10 iulie 2012 la ora 11:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că până la ora 10:00 nu au fost semnalate probleme deosebite referitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile naţionale şi autostrăzi.

Reamintim că în continuare rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş (judeţul Caraş-Severin), la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

Pe DN12C Gheorgheni (judeţul Harghita) – Bicaz (judeţul Neamţ) se execută lucrări de consolidare în câteva puncte, iar drumul este îngustat. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile piloţilor de dirijare a traficului şi să ruleze cu viteză redusă, întrucât partea carosabilă are numeroase denivelări.

Pe DN17A, în judeţul Suceava, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe două poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna, care au fost avariate de viituri. Traficul greu către vama Siret se poate desfăşura pe varianta ocolitoare DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

Pe DN61 Ghimpaţi (judeţul Giurgiu) – Găeşti (judeţul Dâmboviţa) circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone este restricţionată la km 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Căciulata – Brezoi, în intervalul orar 8-17, în zilele lucrătoare, se execută lucrări de consolidare a versanţilor. În momentele în care aceste lucrări pot pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia se întrerupe aproximativ 15-20 de minute.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă este valabilă şi astăzi, pentru cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia, unde disconfortul termic este deosebit de accentuat. Temperaturile de 37-38 de grade şi chiar de 39 de grade Celsius favorizează oboseala la volan, de aceea, recomandăm conducătorilor auto să alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15 minute, efectuate, de preferat, în parcări amenajate, pentru prevenirea aţipirii la volan. De asemenea, conducătorii auto trebuie să aibă în vedere faptul că traficul greu poate deforma asfaltul în perioadele caniculare, iar denivelările pot duce la pierderea direcţiei de deplasare.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *