INFOTRAFIC in 11 decembrie 2012 la ora 18:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 17.30, în judeţul Hunedoara, traficul rutier a fost reluat pe DN7, la ieşirea din localitatea Tătăreşti către Deva. Circulaţia a fost întreruptă din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri şi o autoutilitară. O persoană a fost rănită uşor.

Informăm, de asemenea, că ninge în Banat, Oltenia, Muntenia şi sud-vestul Transilvaniei, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la noapte va ninge în toate regiunile, iar în Dobrogea şi Bărăgan vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de formare a poleiului.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, autorităţile din Republica Serbia au restricţionat circulaţia autovehiculelor de mare tonaj. Pentru a nu se produce blocaje în punctele de trecere a frontierei la ieşirea din România, le recomandăm conducătorilor de autovehicule grele care se îndreaptă înspre teritoriul sârbesc să aştepte ridicarea restricţiei în parcări amenajate, înainte de a ajunge la graniţă.

Având în vedere faptul că până mâine la ora 12.00 este în vigoare atenţionarea cu cod galben de ninsori şi viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În situaţia în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, de preferat în locuri amenajate, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *