InfoTrafic in 11 iulie 2012 la ora 12:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române reaminteşte că astăzi, începând cu ora 11.00, au intrat în vigoare restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu, pentru care este valabilă avertizarea cod portocaliu de caniculă. Măsura este impusă pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, inclusiv mâine, 12 iulie, în intervalul orar 11:00 – 20:00.

Precizăm că restricţiile nu se aplică transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim-ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată şi transporturilor de produse provenite din exploatări agricole.

Totodată, informăm că pe parcursul zilei de astăzi, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, se execută lucrări de asfaltare pe banda a doua a sensului de mers către Bucureşti, între kilometrii 14 şi 15. La trecerea prin zonă, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei.

Reamintim, de asemenea, că rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş (judeţul Caraş-Severin), aflată în lucru. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

Pe DN12C Gheorgheni (judeţul Harghita) – Bicaz (judeţul Neamţ) se execută lucrări de consolidare a terasamentului în câteva puncte, din această cauză drumul fiind îngustat. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile piloţilor de dirijare a traficului şi să ruleze cu viteză redusă.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Căciulata – Brezoi (Valea Oltului) şi astăzi se execută lucrări de consolidare a versanţilor, în intervalul orar 8-17. Din această cauză, circulaţia rutieră se întrerupe periodic, circa 15-20 de minute.

Având în vedere temperaturile ridicate, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să verifice presiunea pneurilor, pentru evitarea producerii exploziei acestora. De asemenea, la primele semne de oboseală, este necesară o pauză de conducere pentru refacerea capacităţilor psiho-motorii necesare conducerii în siguranţă.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *