INFOTRAFIC in 12 decembrie 2012 la ora 09:00

zapada-autostradaCentrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (09.00) nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, însă se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Ilfov, Ialomiţa, Constanţa, Brăila, Argeş, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, Maramureş, Sibiu, Harghita şi Covasna.

Recomandăm insistent ca în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt urgente şi absolut necesare, să nu se pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, sfătuim conducătorii auto ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată, accesând paginile de internet ale Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R. (http://www.politiaromana.ro, secţiunea Infotrafic), Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, (http://www.cnadnr.ro, secţiunea Situaţia drumurilor naţionale) şi Administraţiei Naţionale de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro ).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), este absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează permanent pe toate arterele rutiere din ţară pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *