InfoTrafic in 12 iulie 2012 la ora 12:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române reaminteşte că până astăzi, la ora 20:00, sunt în vigoare restricţiile de circulaţie impuse de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pe drumurile naţionale din judeţele pentru care este valabilă avertizarea cod portocaliu de caniculă (Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu).

Precizăm că restricţiile sunt pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, măsura neaplicându-se transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim-ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată şi transporturilor de produse provenite din exploatări agricole.

Totodată, informăm că pe parcursul zilei de astăzi, pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, se execută lucrări de asfaltare pe banda a doua a sensului de mers către Bucureşti, între kilometrii 15 şi 16. La trecerea prin zonă, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se circulă îngreunat în zona kilometrului 98, pe sensul de mers către Constanţa, din cauza unor lucrări de refacere a suprafeţei carosabile.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Căciulata – Brezoi (Valea Oltului) şi astăzi se execută lucrări de consolidare a versanţilor, până la ora 17.00. Din această cauză, circulaţia rutieră se întrerupe, periodic, circa 15-20 de minute, în zonele unde se lucrează.

Temperaturile ridicate favorizează oboseala celor care conduc autovehicule pe distanţe mari. De aceea, pentru prevenirea accidentelor grave provocate de aţipirea la volan, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto ca la primele semne de oboseală să-şi întrerupă călătoria şi să facă pauze de aproximativ 15 – 30 de minute, pentru refacerea capacităţii psiho-motorii necesare conducerii în siguranţă.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *