InfoTrafic in 14 iunie 2012 la ora 12:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 12.15 nu erau anunţate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi blocate din cauza unor evenimente rutiere şi nici probleme majore de fluenţă a traficului auto pe niciuna dintre arterele importante de circulaţie.

Circulaţia autovehiculelor a revenit la normal pe DN2A, în zona localităţii Căzăneşti din judeţul Ialomiţa, unde în jurul orei 11 a avut loc un accident grav.

La această oră, se circulă normal şi pe DN1 Bucureşti – Braşov, şi pe Autostrada Soarelui (Bucureşti – Constanţa). Totuşi, ţinând cont de faptul că meteorologii au prognozat pentru acest sfârşit de săptămână vreme frumoasă, este posibil ca în a doua parte a zilei să apară probleme de fluenţă a traficului rutier atât spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei, cât şi către litoral. Pentru evitarea aglomeraţiei, dacă va fi cazul, se pot folosi următoarele rute alternative:

• spre munte:

– DN1 Bucureşti – Ploieşti – DN1A – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov;

– DN7 Bucureşti – Bâldana – DN71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia;

• spre mare:

– Autostrada A2 Bucureşti – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa.

– DN2 Bucureşti – Urziceni – DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa.

Pentru prevenirea producerii accidentelor grave de circulaţie, le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză moderată, adaptată condiţiilor de drum şi trafic şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. De asemenea, cei ce încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *