INFOTRAFIC in 15 decembrie 2012 la ora 17:00

zapada-autostradaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (17:15), nu mai sunt drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza viscolului. A început să plouă în partea de nord şi de vest a ţării, astfel zăpada nu va mai fi spulberată de vânt. În schimb, având în vedere că temperaturile de la nivelul solului şi din aer sunt deja scăzute, riscul de formare a poleiului este ridicat.

Pe lângă atenţionarea cu cod galben, valabilă până luni, 17 decembrie, ora 10:00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări nowcasting referitoare la depuneri de polei pentru judeţul Cluj, inclusiv municipiile Cluj-Napoca, Turda şi Huedin (valabilă până la ora 18:25) şi pentru judeţul Mureş (valabilă până la ora 18).

Atragem atenţia că în condiţii de ploaie sau lapoviţă, temperaturile scăzute de la nivelul solului favorizează formarea poleiului. În plus, ploaia spală materialul antiderapant. Aşadar, se impune rularea cu viteză redusă şi mărirea distanţei în mers între autovehicule.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *