InfoTrafic in 16 iulie 2012 la ora 11:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (11.00) traficul rutier se desfăşoară normal pe majoritatea drumurilor naţionale, nefiind semnalate probleme deosebite de fluenţă a circulației vehiculelor.

Reamintim că în vederea desfiinţării unui sens giratoriu de acces pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, începând de astăzi, de la ora ora 07:00 și până în data de 19.07.2012, ora 11:00, este închis traficul rutier pe A2, între localităţile Murfatlar (Ciocârlia) şi Constanţa (A4), între kilometrii 187+000 şi 201+570 metri.

Conducătorii auto pot circula pe următoarele rute alternative:

– Pentru varianta Agigea – Bucureşti: Autostrada A4 (centura ocolitoare Constanţa) – Agigea, kilometrul 19+750 de metri – Nod rutier DN3 kilometrul 11+200 de metri) – DN3 (Nod rutier kilometrul 253+900 de metri – Murfatlar – DN22C (Murfatlar- Cernavodă) – Autostrada A2 (Cernavodă– Bucureşti);

– Pentru varianta Constanţa – Bucureşti (nu se intră pe Autostrada A4 – centura ocolitoare Constanţa şi A2 ): DN3 (Constanţa – Murfatlar) – DN 22C (Murfatlar – Cernavodă) – Autostrada A2 (Cernavodă – Bucureşti);

– Pentru varianta Bucureşti – Agigea: Autostrada A2 (Bucureşti – Cernavodă) – DN22C (Cernavoda – Murfatlar) – DN3 (Murfatlar – Nod rutier DN3 – A4) – A4 (centura ocolitoare Constanţa), ( Nod rutier DN 3 – A4 (Centura Constanţa) – Agigea).

Informăm, totodată, că pe Autostrada A1 București – Pitești, la kilometrul 62, pe sensul de mers către București se efectuează lucrări de schimbare a parapeților metalici separatori și, din această cauză, banda numărul doi este restricționată pe o porțiune de 100 de metri. Așadar, atenție !

În judeţul Caraş-Severin rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate, pe vechea rută.

Temperaturile ridicate din anumite zone ne determină să recomandăm conducătorilor auto care călătoresc pe distanţe mari, să alterneze perioadele de conducere cu pauze, pentru prevenirea instalării oboselii şi aţipirii la volan.

Totodată, recomandăm celor de la volan să mărească distanţa în mers între vehicule şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. De asemenea, cei care încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *