InfoTrafic in 18 iunie 2012 la ora 13:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 12.30 nu erau semnalate probleme deosebite legate de circulaţia autovehiculelor pe drumurile naţionale şi autostrăzi.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul de mers către Piteşti, între kilometrii 52 şi 53, se efectuează lucrări la glisierele metalice care despart sensurile de circulaţie, traficul fiind direcţionat de pe banda a doua pe banda întâi.

Reamintim că pe DN17A, în judeţul Suceava, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată în zona a două poduri afectate, situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna. Traficul greu către vama Siret se poate desfăşura pe varianta ocolitoare DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

Începând cu data de 1 iunie a.c., a fost reluat traficul rutier pe DN7C (Transfăgărăşan), la km 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru (judeţul Argeş), unde, în urmă cu mai bine de o lună, s-a produs o surpare. În acest punct se circulă pe o bandă, alternativ în ambele sensuri, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 20 tone. Reamintim că Transfăgărăşanul este închis în perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe porţiunea cuprinsă între Piscu Negru (judeţul Argeş, km 104) şi Bâlea-Cascadă (judeţul Sibiu, km 130+800 metri).

În judeţul Caraş-Severin, rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate, pe vechea rută.

De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpaţi (judeţul Giurgiu) – Găeşti (judeţul Dâmboviţa) este întrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti. Se circulă pe rute ocolitoare.

Temperaturile ridicate favorizează oboseala la volan. De aceea, le recomandăm conducătorilor de autovehicule ca atunci când se deplasează pe distanţe mari, la primele semne de oboseală să oprească autovehiculul într-un loc sigur ( parcare, de regulă ) şi să se continue călătoria doar după refacerea completă a capacităţii de conducere.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *