InfoTrafic in 20 iulie 2012 la ora 8:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în perioada 20-23 iulie 2012, în judeţul Harghita, la Topliţa, vor avea loc manifestări cultural-artistice şi religioase, cu ocazia sărbătoririi zilelor municipiului, iar traficul rutier de tranzit (de pe DN12 şi DN15) va fi restricţionat, astfel:

– se va face devierea parţială a traficului de pe cele două benzi ale sensului situat lângă Casa de cultură, pentru intervalul 20 iulie, ora 08:00 – 23 iulie, ora 12:00;

– se va face devierea totală a traficului de pe ambele sensuri de circulaţie în zilele de 21 şi 22 iulie, între orele 18:00 şi 01:00.

Devierea se va realiza pe următorul traseu: Bd. Nicolae Bălcescu (intersecţia BIG) –str. Sportivilor – str. Mioriţei până la intersecţia cu str. Avram Iancu şi de aici pe str. Libertăţii şi apoi pe str. Borsecului, pentru cei ce tranzitează către Borsec (DN15), respectiv pe str. Avram Iancu pentru cei care tranzitează către Gheorgheni (DN12-E578). Conducătorii auto care vor tranzita localitatea înspre Reghin vor parcurge acelaşi traseu în sens invers.

Reamintim că începând de ieri, 19 iulie, au fost deschise traficului rutier următoarele tronsoane de autostradă:

• Bucureşti – Ploieşti – Secţiunea 1A Bucureşti – Moara Vlăsiei, între kilometrii 6+500 metri şi 19+500 metri;

– Secţiunea 1B Moara Vlăsiei – Ploieşti, între kilometrii 19+500 metri şi 62+500 metri;

• Tronsonul de autostradă Cernavodă – Medgidia, pe o singură cale, în lungime de 20,491 de kilometri;

• Sectorul Medgidia – Murfatlar, parte din tronsonul Medgidia – Constanţa, în lungime de 16, 350 kilometri;

• Varianta de ocolire a municipiului Constanţa, între nodul rutier Ovidiu şi nodul rutier cu DN3, pe o lungime de aproximativ 11 kilometri.

Pe toate aceste segmente de autostradă, la această oră se circulă fluent, fără niciun fel de problemă.

Informăm, totodată, că în cursul zilei de astăzi, pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Cernavodă-Bucureşti, între kilometrii 100 şi 104, se vor executa lucrări de asfaltare pe banda numărul 1. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe banda a doua.

Amintim, de asemenea, că în judeţul Caraş-Severin rămân închise variantele de ocolire Caransebeş şi Domaşnea, iar autovehiculele circulă pe rute locale, prin localităţile respective.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare, conform căreia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în regiunile sudice şi sud-estice, vremea va deveni caniculară. Aşadar, la fel cum s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute, foarte mulţi automobilişti vor încerca să se refugieze din calea căldurii fie la munte, fie la mare. Dacă vor conduce autovehicule, îi sfătuim să-şi păstreze calmul la volan, având în vedere că, probabil, se va circula în condiţii de aglomeraţie, să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers faţă de vehiculele dinainte şi să efectueze manevra de depăşire doar după o asigurare temeinică. De asemenea, recomandăm ca pe nou deschisele segmente de autostradă să se ruleze cu viteză legală, ţinându-se cont de semnificaţia indicatoarelor rutiere şi să nu se oprească pe banda de urgenţă.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *