InfoTrafic in 21 iunie 2012 la ora 14:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 14.00 nu erau semnalate probleme deosebite legate de circulaţia autovehiculelor pe drumurile naţionale şi autostrăzi.

Reamintim că pe DN17A, în judeţul Suceava, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată în zona a două poduri afectate, situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna. Traficul greu către vama Siret se poate desfăşura pe varianta ocolitoare DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

Pe DN7C (Transfăgărăşan), la km 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru (judeţul Argeş) se circulă pe o bandă, alternativ în ambele sensuri, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 20 tone. Reamintim că Transfăgărăşanul este închis în perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe porţiunea cuprinsă între Piscu Negru (judeţul Argeş, km 104) şi Bâlea-Cascadă (judeţul Sibiu, km 130+800 metri).

În judeţul Caraş-Severin, rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate, pe vechea rută.

De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpaţi (judeţul Giurgiu) – Găeşti (judeţul Dâmboviţa) este întrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti. Se circulă pe rute locale ocolitoare.

Conform avertizării cod portocaliu de căldură, caniculă şi disconfort termic sever emise de Adimisitraţia Naţională de Meteorologie, valabilă în următoarea perioadă, temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar disconfortul termic va fi sever. Din această cauză, reflexele conducătorilor auto pot fi considerabil afectate, oboseala putându-se instala foarte rapid. În aceste condiţii, îi sfătuim pe cei de la volan ca atunci când se deplasează pe distanţe mari, la primele semne de oboseală să oprească autovehiculul într-un loc sigur ( parcare, de regulă ), să se odihnească şi să continue călătoria doar după refacerea completă a capacităţii de conducere.

Tot Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, potrivit căreia în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, local averse ce pot depaşi 20-25 litri/mp şi pe arii restrânse căderi de grindină, mai ales în zona de munte.

Recomandăm maximum de prudenţă în timpul deplasărilor, viteză moderată, adaptată condiţiilor concrete din trafic şi evitarea efectuării depăşirilor fără o asigurare temeinică.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *