InfoTrafic in 22 iulie 2012 la ora 10:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, în municipiul Braşov, pe timpul desfăşurării Concursului European de Accelerare „King of Europe Dragster-2012”, vor fi închise străzile Curmăturii şi Cristianului (DN73), de la ieşirea din municipiul Braşov către localitatea Cristian, în intervalul orar 8:00-20:00. Traficul rutier va fi deviat pe ruta DN1 Braşov – Ghimbav, DN73B Ghimbav – Cristian.

Amintim că în perioada 20-23 iulie 2012, în judeţul Harghita, la Topliţa, au loc manifestări cultural-artistice şi religioase, cu ocazia sărbătoririi zilelor municipiului, iar traficul rutier de tranzit (de pe DN12 şi DN15) va fi deviat pe câteva străzi din oraş.

În judeţul Arad, pe DN7-varianta de ocolire a municipiului Arad, între orele 8:00 şi 14:00, se execută lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată, la kilometrul 540+270 metri. Traficul rutier este deviat din localitatea Vladimirescu, de la kilometrul 536+750 metri, pe drumurile judeţene 682C şi 709, după care se intră în DN7-Centura N-V Arad, la kilometrul 540+750 metri. Lucrarea nu creează probleme semnificative de trafic, deoarece autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu au voie să circule sâmbăta şi duminica pe DN7 Ilia – Arad, în perioada 15 iunie – 15 septembrie, iar traficul uşor se poate desfăşura prin centrul oraşului.

La fel cum s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, vremea caniculară i-a determinat pe mulţi automobilişti să se refugieze din calea căldurii fie la mare, fie la munte. Dispeceratul de monitorizare de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat vineri şi sâmbătă pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, 39.311 autovehicule, cu 10.727 mai puţine decât săptămâna trecută, ceea ce demonstrează că mulţi bucureşteni au folosit noua autostradă Bucureşti – Ploieşti, deschisă joi.

Vineri, pe Valea Prahovei, din cauza lucrărilor care se execută la podul situat la kilometrul 117+388 de metri, la Posada, s-a circulat în coloană până aproape de miezul nopţii, iar sâmbătă pe parcursul dimineţii. Pentru astăzi, executantul lucrării a ridicat restricţiile, aşadar se va circula îngreunat doar la kilometrul 128+470 de metri, la Poiana Ţapului, unde un alt pod se află în reparaţii. Pentru fluidizarea circulaţiei, în acest punct autovehiculele care circulă către Bucureşti vor fi deviate pe o stradă laterală.

Pentru a evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei, le recomandăm conducătorilor auto care dinspre Braşov se îndreaptă către Ploieşti să circule pe DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte.

Spre litoral, după deschiderea noilor tronsoane de autostradă, vineri şi sâmbătă s-a circulat mult mai bine decât pe vechea rută DN22C Cernavodă – Murfatlar. Cu toate acestea, este posibil să apară unele probleme legate de fluenţa traficului la intrarea pe tronsonul de autostradă Medgidia – Cernavodă, pe care se circulă pe o bandă pe sens, cu limită de viteză de 80 km/h. Pentru evitarea unor coliziuni în lanţ, le recomandăm conducătorilor auto să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers, iar în cazul în care încheie o coloană de autovehicule care încetineşte sau opreşte brusc să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *