InfoTrafic in 24 mai 2012 la ora 14:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 13.00, circulaţia autovehiculelor se desfăşura normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe cele trei autostrăzi. Deşi carosabilul este umed din cauza ploii pe majoritatea arterelor de circulaţie, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze considerabil traficul rutier.

Reamintim că, în judeţul Suceava, pe DN17A, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată în zona a două poduri afectate, situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna. Traficul greu către vama Siret se poate desfăşura pe varianta ocolitoare DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpaţi – Găeşti (judeţul Dâmboviţa) este întrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, ca urmare a creşterii debitului râului Argeş. Se circulă pe rute ocolitoare.

Dat fiind faptul că meteorologii au emis recent o nouă avertizare cod portocaliu de ploi, în intervalul 24 mai, ora 18.00 – 25 mai, ora 06.00, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată la starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, iar manevrele în trafic să fie făcute după o asigurare temeinică. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este afectată din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de întâlnire ale autovehiculelor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers, făcând vehiculele mai vizibile în trafic. De aceea, recomandăm ca farurile maşinilor să fie aprinse – pe faza scurtă – şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *