InfoTrafic in 25 mai 2012 la ora 13:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:30), nu se semnalează autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor accidente rutiere şi nici probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe nicio arteră importantă din ţară.

În judeţul Argeş, DN7C (Transfăgărăşan) este închis de săptămâna trecută, la kilometrul 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru. Măsura a fost luată în urma precipitaţiilor care au produs o surpare a drumului. Către Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit ce trece prin zona Cumpăna. Reamintim că Transfăgărăşanul este închis în perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe porţiunea cuprinsă între Piscu Negru (judeţul Argeş, km 104) şi Bâlea-Cascadă (judeţul Sibiu, km 130+800 metri).

De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpaţi – Găeşti (judeţul Dâmboviţa) este întrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, ca urmare a creşterii debitului râului Argeş. Se circulă pe rute ocolitoare.

În judeţul Caraş-Severin, până în data de 31 mai a.c., este oprită circulaţia pe varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

Pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti (judeţul Prahova), pe pasarela de la Brazi, aflată în lucru, se circulă pe câte o bandă în ambele sensuri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis recent un nou mesaj de atenţionare meteorologică cu cod galben, valabil de astăzi, 25 mai, ora 12.00, până mâine, 26 mai, ora 09.00, conform căruia în cea mai mare parte a Olteniei, în sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări ale vantului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depaşi local 25 de litri/mp şi, pe arii restrânse 40 – 50 de litri/mp. Le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să utilizeze permanent luminile de întâlnire şi centurile de siguranţă.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *