InfoTrafic in 29 mai 2012 la ora 11:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 10.30, traficul rutier era întrerupt pe DN11A, între localităţile Oneşti şi Adjud (judeţul Bacău), la kilometrul 17, din cauza inundării părţii carosabile de apele revărsate ale pârâului Pralea.

În judeţul Dâmboviţa, traficul rutier pe DN61 Ghimpaţi – Găeşti este întrerupt de maimult timp la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, ca urmare a creşterii debitului râului Argeş. Se circulă pe rute ocolitoare.

În judeţul Prahova, circulaţia rutieră pe DN1 Ploieşti- Braşov, se desfăşoară cu dificultate la kilometrul 117+300 de metri, din cauza unor lucrări de refacere a suprafeţei carosabile.

În judeţul Vrancea, din cauza apei care a inundat suprafaţa carosabilă în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, se circulă îngreunat pe DN2 între localităţile Focşani şi Mărăşeşti, pe raza localităţii Haret.

Până în data de 31 mai a.c., circulaţia pe varianta de ocolire a municipiului Caransebeş din judeţul Caraş-Severin este întreruptă în vederea executării unor lucrări. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

Date fiind condiţiile meteo-rutiere dificile din multe zone ale ţării, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată la starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să efectueze manevrele în trafic doar după o temeinică asigurare. Totodată, folosirea luminilor de întâlnire poate reduce riscul producerii unor accidente grave cauzate de neasigurarea suficientă la schimbarea direcţiei de mers, făcând vehiculele mai vizibile în trafic. De aceea, farurile maşinilor trebuie să fie aprinse – pe faza scurtă – şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *