InfoTrafic in 4 mai 2012 la ora 13:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 12:30, în judeţul Arad, pe DN7 Săvârşin – Deva, între localităţile Toc şi Ilteu, la kilometrul 448, se desfăşoară activităţi de ridicare a unui autotren răsturnat. Traficul rutier va fi întrerupt aproximativ o oră şi jumătate.

Pe DN1 Ploiești – Brașov, în zona Posada, judeţul Prahova, începând de ieri, au demarat lucrări de reparații pe podul Valea Șipotelor, la kilometrul 115+948 de metri. Se estimează că lucrările vor dura două luni, timp în care traficul rutier se va desfăşura pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri, cu ajutorul piloţilor de dirijare.

Începând de ieri, a fost reluată circulaţia pe DN61 Găeşti – Petreşti (judeţul Dâmboviţa), pe podul provizoriu peste Râul Argeş, însă cu restricţie pentru traficul greu. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă în continuare deviat. De asemenea, pe pod, traficul uşor se desfăşoară alternativ, cu ajutorul piloţilor de dirijare sau semaforizat, în funcţie de intensitatea acestuia.

În judeţul Caraş-Severin, din cauza unei alunecări de teren varianta de ocolire Domaşnea este închisă. Autovehiculele circulă pe DN6, pe vechea rută, prin localitate.

Pe DN17A, în judeţul Suceava, două poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna au fost afectate, la începutul lunii trecute, de creşterea debitului râurilor pe care le traversează. Prin urmare, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Traficul greu către vama Siret se desfăşoară pe ruta ocolitoare DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

Pentru astăzi, Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat vreme în general instabilă în vestul şi nord-vestul ţării. Mâine, va fi instabilitate atmosferică în centrul, sudul şi nord-estul ţării, precum şi la munte. Vor fi şi condiţii de grindină, izolat. Aşadar, este posibil ca pe DN1, pe Valea Prahovei, valorile de trafic să fie mai scăzute decât cele înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute. Totuşi, pot apărea probleme legate de fluenţa circulaţiei pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, pe pasarela de la Brazi (aflată în lucru) şi în zona Posada, pe podul Valea Şipotelor, pe care se circulă pe câte o bandă pe sensul de mers.

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată la starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers între autovehicule. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza precipitaţiilor, folosirea luminilor de întâlnire ale autovehiculelor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării corespunzătoare la schimbarea direcţiei de mers, făcând vehiculele mai vizibile în trafic. De asemenea, trebuie avută în vedere şi înlocuirea ştergătoarelor de parbriz deterioriorate în perioada sezonului rece.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *