InfoTrafic in 5 iunie 2012 la ora 13:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând de ieri pe DN1, pe tronsonul Ploieşti – Comarnic (judeţul Prahova) se montează separatoare de sensuri din beton. Circulaţia este restricţionată pe benzile numărul 2, în ambele sensuri de mers, în zilele de luni, marţi şi mercuri, între orele 8:00 şi 18:00, iar joia între orele 8:00 şi 12:00. Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa de siguranţă în mers şi să se încadreze din timp pe benzile numărul 1, nu înainte de a se asigura şi semnaliza.

Începând cu data de 1 iunie, a fost reluat traficul rutier pe DN7C (Transfăgărăşan), la km 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru (judeţul Argeş), unde, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, s-a produs o surpare. În acest punct se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 20 tone. Reamintim că Transfăgărăşanul este închis în perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe porţiunea cuprinsă între Piscu Negru (judeţul Argeş, km 104) şi Bâlea-Cascadă (judeţul Sibiu, km 130+800 metri). În judeţul Caraş-Severin, rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

De asemenea, traficul rutier pe DN64 este întrerupt pe porţiunea kilometrică 134+830 metri – 134+880 metri, în zona localităţii vâlcene Olăneşti, din cauza alunecărilor de teren. Se circulă pe o arteră paralelă (strada Forestierilor).

Începând cu data de 30 mai a.c., a fost reluată circulaţia pe DN61 Ghimpaţi (judeţul Giurgiu) – Găeşti (judeţul Dâmboviţa), la km 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, însă, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone.

Amintim că până mâine, 6 iunie, la ora 18.00, este în vigoare o atenţionare de vreme rea a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care vizează toate zonele ţării. Conform acesteia, instabilitatea atmosferică se va accentua începând din vestul ţării şi va cuprinde astăzi toate regiunile, iar mâine se va manifesta cu precădere în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, izolat căderi de grindină şi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 litri/mp şi izolat, 50 – 60 litri/mp, în special în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile nordice.

Prin urmare, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la condiţiile de drum, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să utilizeze luminile de întâlnire şi centurile de siguranţă şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *