InfoTrafic in 6 iunie 2012 la ora 14:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza unui accident în care un autotren şi un autoturism au fost implicate în jurul orei 13.10, traficul rutier pe DN6 Orşova – Băile Herculane este la această oră (13.45) oprit pe ambele sensuri la kilometrul 379, în zona localităţii Topleţ, din judeţul Caraş-Severin. Potrivit primelor informaţii obţinute de la faţa locului, este vorba despre o coliziune frontală, soldată cu decesul unei persoane (şoferul aflat la volanul autoturismului).

Semnalăm că pe DN1, pe tronsonul Ploieşti – Comarnic (judeţul Prahova) se montează separatoare de sensuri din beton. Circulaţia este restricţionată pe benzile numărul 2, în ambele sensuri, până la ora 18.00. Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa de siguranţă în mers şi să se încadreze din timp pe benzile numărul 1, după ce, în prealabil, s-au asigurat şi au semnalizat.

Începând cu data de 1 iunie a.c., a fost reluat traficul rutier pe DN7C (Transfăgărăşan), la km 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru (judeţul Argeş), unde circulaţia auto fusese întreruptă din cauza unei surpări. Se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 20 tone.

În judeţul Caraş-Severin, rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care încă se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

De asemenea, traficul rutier pe DN64 este întrerupt pe porţiunea kilometrică 134+830 metri – 134+880 metri, în zona localităţii vâlcene Olăneşti, din cauza alunecărilor de teren. Se circulă pe o arteră paralelă (strada Forestierilor).

Începând cu data de 30 mai a.c., a fost reluată circulaţia pe DN61 Ghimpaţi (judeţul Giurgiu) – Găeşti (judeţul Dâmboviţa), la km 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, însă, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone.

Reamintim că până astăzi, la ora 18.00, este în vigoare o atenţionare de vreme rea a Administraţiei Naţionale de Meteorologie care vizează toate zonele ţării. Conform acesteia, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, izolat căderi de grindină şi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 litri/mp şi izolat, 50 – 60 litri/mp, în special în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile nordice.

În acest context, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită, să ruleze cu viteză redusă, adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze în mers o distanţă de siguranţă între autovehicule.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *