INFOTRAFIC in 7 decembrie 2012

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 10:00, în judeţul Vâlcea, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Piteşti, în zona Budeşti. Timp de aproape o jumătate de oră, circulaţia a fost întreruptă în vederea desfăşurăriia activităţilor de remorcare a unui autotren care fusese implicat într-un accident rutier în cursul nopţii. De asemenea, începând cu ora 10:55, în judeţul Ilfov, traficul rutier a fost reluat pe ambele benzi ale DN Centura Bucureşti, între Glina şi intersecţia cu autostrada A2, unde s-a circulat alternativ, în ambele sensuri, din cauza unui autotren care rămăsese imobilizat în urma unei tamponări.

Pe unele drumuri naţionale, majoritatea secundare, care strabat zone montane, stratul de zăpadă frământată în amestec cu material antiderapant măsoară, pe alocuri, cel mult doi centimetri. Detalii pot fi obţinute de pe site-ul http://www.cnadnr.ro.

În aceste circumstanţe, sfătuim conducătorii auto să reducă viteza şi să mărească distanţa în mers în zonele cu carosabil alunecos sau acoperite cu zăpadă. De asemenea, nu trebuie uitat faptul că pe aceste drumuri se impune folosirea anvelopelor de iarnă.

Ca la fiecare sfârşit de săptămână, în a doua parte a zilei traficul rutier probabil se va intensifica pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Braşov. Pe Valea Prahovei, este posibil să se circule îngreunat mai ales în zonele Comarnic şi Buşteni. De aceea, pentru evitarea aglomeraţiei, le recomandăm automobiliştilor care se îndreaptă către Braşov să circule pe ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *