InfoTrafic in 9 iulie 2012 la ora 14:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că până la ora 14.00 nu au fost semnalate probleme deosebite referitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile naţionale şi autostrăzi.

Reamintim că în continuare rămâne închisă varianta de ocolire a municipiului Caransebeş (judeţul Caraş-Severin), la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.

De asemenea, pe DN17A, în judeţul Suceava, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată în zona a două poduri afectate, situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna. Traficul greu către vama Siret se poate desfăşura pe varianta ocolitoare DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

Pe DN61 Ghimpaţi (judeţul Giurgiu) – Găeşti (judeţul Dâmboviţa) traficul rutier este întrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti. Se circulă pe rute ocolitoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă până mâine, 10 iulie, pentru cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperatură – umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade Celsius şi pe arii restrânse, 39 de grade Celsius.

În acest context, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto care călătoresc pe distanţe mari, să alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15-30 de minute, efectuate, de preferat, în parcări amenajate, pentru prevenirea aţipirii la volan, situaţie extrem de periculoasă care poate duce la pierderea controlului autovehiculului şi la producerea unor grave accidente de circulaţie. Totodată, este indicat să se mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se facă depăşiri doar după o atentă asigurare. De asemenea, în vederea evitării coliziunilor faţă-spate, cei ce încheie coloanele de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *