INFOTRAFIC joi, 14 martie 2013

ceata_densaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau a vremii, nici probleme majore de fluenţă pe principalele artere.

Semnalăm totuşi că pe DN28A, în judeţul Iaşi şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa vizibilitatea este redusă la aproximativ 100 de metri, din cauza ceţii dense. Tronsoane de drumuri naţionale cu ceaţă există şi în judeţe precum Buzău, Ilfov şi Ialomiţa, însă vizibilitatea este bună.

Informăm, de asemenea, că în judeţul Gorj traficul rutier pe DN67C Novaci – Rânca se desfăşoară în condiţii de iarnă – între kilometrii 22 şi 34 ninge, iar între kilometrii 27 şi 30 viscoleşte.

Amintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două mesaje de atenţionare cu cod galben, astfel:

1) în intervalul 14 martie, ora 12 – 15 martie, ora 10, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în cursul zilei de joi, care în noaptea de joi spre vineri se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona montană, 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 … 70 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80 … 90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită;

2) în intervalul 15 martie, ora 10 – 15 martie, ora 20, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55…70 km/h, iar la munte va continua să sufle tare, cu peste 90 km/h. În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte, va mai ninge slab, dar viscolit (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

În zonele în care va ninge, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.

Precizăm că în judeţul Constanţa, din cauza ceţii, toate porturile sunt închise, atât traficului maritim, cât şi celui fluvial.

Nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *