INFOTRAFIC joi, 7 februarie 2013

ceata_densaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (07.30) circulaţia autovehiculelor se desfăşoară normal pe autostrăzi şi drumurile naţionale. Deşi carosabilul este umed sau acoperit cu un strat subţire de zapadă pe unele artere rutiere din mai multe zone ale ţării, nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze semnificativ sau să blocheze traficul rutier.

Informăm însă că pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Buzău, Constanţa şi Prahova sunt semnalate zone cu vizibilitate redusă sub 100 de metri, din cauza ceţii. De asemenea, fenomenul este prezent în Capitală şi pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti (unde vizibilitatea este redusă la aproximativ 100 de metri între kilometrii 11 şi 23).

Pentru prevenirea accidentelor grave pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să utilizeze luminile de întâlnire şi ziua pe toate categoriile de drumuri, pentru a fi mai vizibili în trafic, să se asigure temeinic înainte de a efectua manevrele de depăşire şi să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Informăm, totodată, că din cauza ceţii sunt închise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *