INFOTRAFIC miercuri, 12 octombrie 2016

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din pricina căderilor de stânci de pe versanți, cauzate de precipitațiile semnificative, circulația rutieră pe DN10 Buzău – Brașov este oprită pe ambele sensuri la km 80, în zona localității buzoiene Siriu.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone este Buzău – DN10 – Cislău – DJ102B – Vălenii de Munte – DN1A – Cheia – Săcele – Brașov.

Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este Buzău – DN1B – Ploiești – DN1A – Brașov.

În județul Galați, traficul feroviar pe secția de cale ferată 703 Galați – Bârlad este întrerupt între municipiul Galați și localitatea Tulucești (tronsonul kilometric 11+300 – 11+420). Măsura a fost luată de autorități după ce infrastructura feroviară a fost inundată, în urma precipitațiilor abundente.

Din pricina apei de pe carosabil, traficul rutier se desfășoară îngreunat pe DN2 Focșani – Bacău, la km 223, între localitățile vrâncene Domnești și Ruginești. Pe sensul către Focșani, este afectată prima bandă și o parte din banda numărul 2. În același județ, circulația este îngreunată pe DN23A Focșani – Ciorăști, la km 20+500 de metri, în zona localității Bordeasca Veche (comuna Tătăranu). În acest loc, apa de pe carosabil măsoară aproximativ 10 centimetri.

Din același motiv, se circulă ușor îngreunat pe DN1B Ploiești – Buzău, la km 31, în zona localității prahovene Loloiasca. În acest punct, traficul este îngreunat și din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate două autotrenuri. Semiremorca unuia dintre acestea afectează o parte din banda către Buzău.

Amintim că,  urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă şi vânt puternic), DN67C-Transalpina a fost închis temporar între Rânca şi Obârșia Lotrului (între kilometrii 34+500 – 59+800.

Având în vedere atenționările meteorologilor, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă, reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *