INFOTRAFIC Serbia – Vama inchisa temporar din cauza conditiilor meteo

politia-rutieraUPDATE – COD ROSU de vant puternic!

 Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia asupra faptului că în perioada 31 ianuarie — 1 februarie 2014, autoritățile locale au emis o atenționare de cod roșu de vânt puternic care poate atinge viteze de până la 120 km/oră pentru regiunea Banatului Central și de Sud (Voivodina) și un cod portocaliu de vânt pentru regiunile Belgrad și estul Serbiei.

Autoritățile locale au luat măsura interzicerii accesului autovehiculelor de mare tonaj în Banatul Central și de Sud. Până la data de 3 februarie 2014 este interzisă circulația autovehiculelor a căror masă depășește 3,5 tone și care se deplasează în Republica Serbia din spre Ungaria și România, fiind exceptați transportatorii de materiale perisabile. De asemenea, a fost suspendat și traficul pe Dunăre.

Datorită condițiilor meteorologice nefavorabile, în prezent sunt blocaje rutiere pe ruta Belgrad-Zrenjanin și pe ruta Pancevo — Vârșet.

Autoritățile locale recomandă folosirea rutelor alternative de intrare/ieșire în/din Serbia, prin folosirea drumului E-80 către dinspre Republica Bulgaria și respectiv a autostrăzii E-75 care face legătura cu Croația.

Pe teritoriul Republicii Serbia, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie, indiferent de condițiile atmosferice sau de tipul de autovehicul rutier.

Cetățenii români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Serbia sunt sfătuiți ca înainte de a pleca la drum, să consulte paginile de internet ale MAE (http://www.mae.ro), precum și pe cele ale Serviciului Hidrometeorologic al Republicii Serbia (http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php).

————————

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, autoritățile din această țară au oprit temporar circulația rutieră pentru toate autovehiculele de marfă care se îndreaptă înspre punctele de trecere a frontierei cu România, respectiv Jimbolia și Stamora Moravița, în județul Timiș, și Naidăș, în județul Caraș-Severin.

În consecință, nici autoritățile române nu permit ieșirea din țară a autovehiculelor de transport marfă, acestea fiind stocate în parcările de pe drumurile naționale care converg înspre punctele de trecere a frontierei menționate.

Politia Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *